Sallad med salvia och valnötsdressing

Sallad med salvia och valnötsdressing

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(25 st)

En härlig sallad med körsbärstomater och oliver där friska nektariner, stekta salviablad och knaprig valnötsdressing gör salladen till något alldeles extra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 nektariner
  • 1 liter blandad sallad
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka färsk salvia
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja

Valnötsdresseing

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till dressingen. Dela tomaterna. Kärna ur och skär nektarinerna i bitar. Blanda tomater, nektariner, sallad, oliver och olja i en stor skål. Plocka bladen på salvian och stek dem i smör-&rapsolja 2–3 min. Strö dem över salladen. Servera med dressingen och t ex grillad kyckling eller fisk.

Tips:

Låt salviabladen ligga på hushållspapper så håller de sig frasiga till servering.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem