Sallad med salvia och valnötsdressing

Sallad med salvia och valnötsdressing

En härlig sallad med körsbärstomater och oliver där friska nektariner, stekta salviablad och knaprig valnötsdressing gör salladen till något alldeles extra.
Betyg (24 st)

Mitt betyg:

Sallad med salvia och valnötsdressing

En härlig sallad med körsbärstomater och oliver där friska nektariner, stekta salviablad och knaprig valnötsdressing gör salladen till något alldeles extra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 nektariner
  • 1 liter blandad sallad
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka färsk salvia
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja

Valnötsdresseing

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till dressingen. Dela tomaterna. Kärna ur och skär nektarinerna i bitar. Blanda tomater, nektariner, sallad, oliver och olja i en stor skål. Plocka bladen på salvian och stek dem i smör-&rapsolja 2–3 min. Strö dem över salladen. Servera med dressingen och t ex grillad kyckling eller fisk.

Tips:

Låt salviabladen ligga på hushållspapper så håller de sig frasiga till servering.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 340 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Protein: 10 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.