Sallad med salvia och valnötsdressing

Sallad med salvia och valnötsdressing

Betyg

(25 st)

En härlig sallad med körsbärstomater och oliver där friska nektariner, stekta salviablad och knaprig valnötsdressing gör salladen till något alldeles extra.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 nektariner
  • 1 liter blandad sallad
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka färsk salvia
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja

Valnötsdresseing

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop ingredienserna till dressingen. Dela tomaterna. Kärna ur och skär nektarinerna i bitar. Blanda tomater, nektariner, sallad, oliver och olja i en stor skål. Plocka bladen på salvian och stek dem i smör-&rapsolja 2–3 min. Strö dem över salladen. Servera med dressingen och t ex grillad kyckling eller fisk.

Tips:

Låt salviabladen ligga på hushållspapper så håller de sig frasiga till servering.

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem