Sallad med rödbetor, hummus och vitost

Sallad med rödbetor, hummus och vitost

40 min
Buffé Huvudrätt
Len hummus toppad med rödbetor, krispig kål och vitost. Komplettera gärna med kokt ägg eller lammfärsbiffar för en perfekt middagsrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sallad-med-rodbetor-hummus-och-vitost/

Gör så här

Kålsallad:
  • Riv grönkålen i mindre bitar. Strimla rödkålen fint. Lägg i en skål och blanda med finrivet citronskal, pressad saft och salt. Massera lite så kålen mjuknar.
Hummus:
  • Mixa tahini med citronsaft och skivad vitlök 1-2 min.
  • Häll av kikärterna men spara lite av spadet.
  • Tillsätt kikärtorna till tahinin och mixa slätt. Späd med lite av kikärtsspadet och ev lite vatten till önskad konsistens. Krydda med spiskummin och smaka av med salt.
Topping:
  • Klyfta rödbetorna. Dela och kärna ur granatäpplet.
  • Lägg hummus på tallrikar. Toppa med kålsallad, rödbetor, granatäpple, ost och olja från osten. Strö över paprikapulver och servera med bröd.
Klart!

Tahini, även kallad tahina, är en sorts sesampasta från Mellanöstern och Nordafrika som är en viktig komponent i just hummus.

Energi:

540 kcal

Protein: 23 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Kålsallad:
Repad grönkål
100 g
Rödkål
150 g
Citron
½
Salt
½ tsk
Hummus:
Tahini
½ dl
Citron
½
Vitlöksklyftor
2
Kokta kikärter, ca 400 g
1 burk
Malen spiskummin
1 tsk
Salt
Topping:
Kokt rödbetor
500 g
Granatäpple
1
1 burk
Rökt paprikapulver
2 krm
Bröd till servering