Sallad med rödbetor, hummus och vitost

Sallad med rödbetor, hummus och vitost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

40 min

Nykokta betor serverade med krispig kål, vitost och en hummus.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Hummus:

  • 1 burk kikärter, ca 400 g
  • 2 vitlöksklyftor skalade
  • 4 msk tahini
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 krm rökt paprikapulver

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka i saltat vatten. Skala dem under rinnande vatten och skär i klyftor.
  2. Riv grönkålen i mindre bitar, strimla rödkålen fint. Blanda kålen med hälften av citronsaften. Massera lite så att kålen mjuknar. Dela och kärna ur granatäpplet.
  3. Häll av kikärterna men spara lite av spadet. Mixa alla ingredienser till hummusen. Späd ev med spadet till en slät röra. Smaka av med resterande citronsaft, salt och peppar.
  4. Lägg hummus på tallrikar. Fördela kålen och rödbetorna på tallrikarna och toppa med granatäpplekärnor, ost och olja från osten. Peppra och strö över citronskalet.

Tips:

Tahini, även kallad tahina, är en sorts sesampasta från Mellanöstern och Nordafrika som är en viktig komponent i just hummus.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 540 kcal
  • Protein: 23 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Fett: 22 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag