Sallad med rödbetor, hummus och vitost

40 min Brunch Buffé Huvudrätt
Sallad med rödbetor, hummus och vitost

Len hummus toppad med rödbetor, krispig kål och vitost. Komplettera gärna med kokt ägg eller lammfärsbiffar för en perfekt middagsrätt.

Ingredienser

Kålsallad:

Repad grönkål
100 g
Rödkål
150 g
Citron
½
Salt
½ tsk

Hummus:

Tahini
½ dl
Citron
½
Vitlöksklyftor
2
Kokta kikärter, ca 400 g
1 burk
Malen spiskummin
1 tsk
Salt

Topping:

Kokt rödbetor
500 g
Granatäpple
1
1 burk
Rökt paprikapulver
2 krm
Bröd till servering

Gör så här

Kålsallad:

  • Riv grönkålen i mindre bitar. Strimla rödkålen fint. Lägg i en skål och blanda med finrivet citronskal, pressad saft och salt. Massera lite så kålen mjuknar.

Hummus:

  • Mixa tahini med citronsaft och skivad vitlök 1-2 min.
  • Häll av kikärterna men spara lite av spadet.
  • Tillsätt kikärtorna till tahinin och mixa slätt. Späd med lite av kikärtsspadet och ev lite vatten till önskad konsistens. Krydda med spiskummin och smaka av med salt.

Topping:

  • Klyfta rödbetorna. Dela och kärna ur granatäpplet.
  • Lägg hummus på tallrikar. Toppa med kålsallad, rödbetor, granatäpple, ost och olja från osten. Strö över paprikapulver och servera med bröd.
Klart!

Tahini, även kallad tahina, är en sorts sesampasta från Mellanöstern och Nordafrika som är en viktig komponent i just hummus.

Näringsvärden, per port

Energi:

540 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 22 g
https://www.arla.se/recept/sallad-med-rodbetor-hummus-och-vitost/