Sallad med rödbetor, hummus och vitost
40 min
Brunch
Buffé
Huvudrätt
•
&format=webp)
Len hummus toppad med rödbetor, krispig kål och vitost. Komplettera gärna med kokt ägg eller lammfärsbiffar för en perfekt middagsrätt.
Ingredienser
Kålsallad:
Repad grönkål
|
100 g |
---|---|
Rödkål
|
150 g |
Citron
|
½ |
Salt
|
½ tsk |
Hummus:
Tahini
|
½ dl |
---|---|
Citron
|
½ |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Kokta kikärter, ca 400 g
|
1 burk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Salt
|
Topping:
Kokt rödbetor
|
500 g |
---|---|
Granatäpple
|
1 |
1 burk | |
Rökt paprikapulver
|
2 krm |
Bröd till servering
|
---|
Gör så här
Kålsallad:
Hummus:
Topping:
Tahini, även kallad tahina, är en sorts sesampasta från Mellanöstern och Nordafrika som är en viktig komponent i just hummus.
Näringsvärden, per port
Energi:
540 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 23 g |
Kolhydrater: | 57 g |
Fett: | 22 g |

