Sallad med primörer, råris och rucolakräm
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Fräsch sallad med söta aprikoser, pigg ädelostkräm och knaprig kålrabbi som blir extra matig med rött råris. Fantastisk sallad att bjuda vem som helst på!
Ingredienser
|
Rött råris
|
2 dl |
|---|---|
|
Kycklingbröstfilé
|
400 g |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 msk | |
|
Sugarsnaps
|
150 g |
|
Rädisor
|
1 knippe |
|
Kålrabbi
|
200 g |
|
Blandad grönsallad
|
125 g |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Torkade aprikoser
|
8 |
Rucolakräm:
|
Rucola
|
80 g |
|---|---|
| 2 dl | |
| 100 g | |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Byt gärna ut grönsakerna efter säsong, t ex rödbetor och morötter på hösten istället för kålrabbi och rädisor.
Näringsvärden, per port
Energi:
557 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,5 g |
| Protein: | 26,8 % | 36,8 g |
| Fett: | 42,1 % | 26,5 g |
| Kolhydrater: | 31,1 % | 42,6 g |