Sallad med pilgrimsmusslor
25 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En matig och god sallad med musslor. Den krämiga dressingen med smak av både syra och sötma gör den här salladen extra festlig.
Ingredienser
|
Frysta pilgrimsmusslor
|
300 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vitpeppar
|
1 krm |
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Körsbärstomater
|
12 |
|
Avokados
|
2 |
|
Blandad grönsallad t ex rucola och ärtskott
|
100 g |
Dressing:
| ½ dl | |
|
Balsamvinäger
|
1 msk |
|
Citron
|
pressad saft av ½ |
|
Flytande honung
|
1 tsk |
| 2 msk | |
|
Salt
|
2 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
307 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,1 g |
| Protein: | 12,7 % | 9,6 g |
| Fett: | 76,2 % | 26,4 g |
| Kolhydrater: | 11,1 % | 8,4 g |