Sallad med ostkräm, saffransbulgur och jordgubbar

Sallad med ostkräm, saffransbulgur och jordgubbar

Betyg

(33 st)

Vackert saffransgul bulgur gör sig utmärkt ihop med söta röda jordgubbar och salt ost.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g jordgubbar
  • 100 g salladslök
  • 1 gurka
  • 100 g blandad grönsallad
  • 1 dl rostade mandelspån

Gör så här:

Gör så här:

Smula osten och mosa ihop med crème fraiche och grovhackad mynta. Ställ kallt.

Fräs saffran i smöret i en kastrull. Tillsätt bulgur och häll på buljong. Låt koka enligt anvisning på förpackningen.

Dela jordgubbarna och strimla salladslöken tunt. Dela, kärna ur och skär gurkan i skivor. Lägg sallad och salladslök på tallrikar eller uppläggningsfat. Fördela bulgur, ostkräm, jordgubbar och gurka på salladen. Toppa med mandelspån.

Näringsvärden, per portion

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 10 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem