Sallad med moghrabiah och franska örter

30 min Buffé
Sallad med moghrabiah och franska örter

Recept på matig sallad där den stora och goda couscousen moghrabiah utgör basen. Byt gärna ut vårprimörerna mot andra grönsaker som är i säsong.

Ingredienser

Pärlcouscous (moghrabiah)
2½ dl
Grönsaksbuljong
1 liter
Färsk grön sparris
250 g
Färsk haricots verts
100 g
Salladslökar
4
Rädisor
1 knippe
Pinjenötter
1 dl
Grovmalen svartpeppar
2 dl

Gör så här

  • Koka moghrabian i buljong enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär av den nedersta delen på sparrisen. Skär resten i mindre bitar.
  • Låt sparris och haricots verts koka med moghrabiahn ca 2 min. Häll av vätskan.
  • Skär salladslöken i strimlor och rädisorna i kvartar. Blanda med moghrabiah, sparris och haricots verts.
  • Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna.
  • Krydda salladen med peppar och toppa med pinjenötter. Servera med crème fraiche.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

395 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 13 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/sallad-med-moghrabiah-och-franska-orter/