Sallad med lax, sockerärter och matvete

Sallad med lax, sockerärter och matvete

Betyg

(32 st)

Dill är en underbar ört som förhöjer denna sallad!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g varmrökt lax
  • 2 dl matvete
  • 1½ dl finhackad färsk dill
  • pressad saft av 1 citron
  • 100 g sockerärter
  • 175 g fänkål
  • 80 g salladslök, 4 st
  • 2 päron
  • 65 g blandad grönsallad
  • olivolja
  • 2 dl Arla Köket® crème fraiche crème fraiche 34%
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk vit balsamvinäger

Gör så här:

Gör så här:

Rensa och dela laxen i bitar. Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Blanda matvetet med 1 dl dill och citron. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca 1 min. Häll av och spola hastigt i kallt vatten. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Strimla salladslöken. Dela, kärna ur och skär päronen i skivor. Lägg salladen på tallrikar eller ett stort uppläggningsfat och fördela matvete, fänkål, salladslök och lax. Toppa salladen med sockerärter och päronskivor. Ringla ev över lite olivolja. Blanda crème fraiche med resten av dillen, peppar, salt och vinäger och servera till salladen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 530 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem