Sallad med kyckling, mango och örtquinoa

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Sallad med kyckling, mango och örtquinoa

Den chiliheta kycklingen passar utmärkt ihop med osten och den söta mangon.

Ingredienser

Grillad kyckling
1
Finhackad färsk röd chili
½
Finhackad bladpersilja
1 dl
Quinoa
2 dl
Tärnad mango
200 g
Röd paprika
1
Tomater
3
Rödlök
½
Blandad grönsallad
1 liter
Apetina® Vitost 20%
150 g
Rostade pumpakärnor
1 dl
Arla Köket® Lätt crème fraiche parmesan & vitlök
2 dl

Gör så här

  • Rensa kycklingen från skinn och ben och blanda med chili och hälften av persiljan.
  • Koka quinoan, gärna i buljong, enligt anvisning på förpackningen. Blanda quinoa med resten av persiljan.
  • Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela tomaterna. Skala och skiva rödlöken tunt.
  • Lägg salladen på tallrikar eller uppläggningsfat. Fördela quinoa, rödlök och kyckling på salladen.
  • Smula över osten och toppa med paprika, tomater och pumpafrön. Servera med crème fraiche.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

570 kcal

Näringsvärden per port
Protein: 40 g
Fett: 26 g
Kolhydrater: 46 g
https://www.arla.se/recept/sallad-med-kyckling-mango-och-ortquinoa/