Sallad med kräftstjärtar, ägg och bulgur

Sallad med kräftstjärtar, ägg och bulgur

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(27 st)

En riktigt matig sallad med härliga svenska smaker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skala äggen. Skär bort kanterna på brödet. Skär det i tärningar och stek i smör-&rapsolja på medelvärme i en stekpanna. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt sockerärterna koka med den sista minuten. Häll av och spola grönsakerna hastigt i kallt vatten. Skär sparrisen i bitar. Dela tomater och ägg. Skär citronen i klyftor. Lägg salladen på tallrikar eller ett stort uppläggningsfat, och fördela bulgur, sparris, sockerärter och kräftstjärtar på fatet. Toppa salladen med brödkrutonger, tomater, ägg, citronklyftor och crème fraiche. Dra några tag med svartpepparkvarnen över salladen. Ringla ev över lite olivolja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 560 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem