Sallad med kräftstjärtar, ägg och bulgur

Sallad med kräftstjärtar, ägg och bulgur

40 min Huvudrätt
En riktigt matig sallad med härliga svenska smaker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sallad-med-kraftstjartar-agg-och-bulgur/

Gör så här

  • Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala äggen. Dela körsbärstomaterna på hälften. Strimla sockerärtorna. Skär gurkan i halvmånar.
  • Dela och gröp ur avokadon. Skär i skivor.
  • Strimla rödlöken.
  • Lägg salladen på tallrikar eller ett stort uppläggningsfat och fördela bulgur och alla grönsaker på fatet. Halvera äggen och lägg på salladen. Strö över kräftstjärtar och hackad persilja.
  • Smaka av med rivetskal och saft från en citron, salt och svartpeppar. Ringla över lite olivolja och blanda runt.
  • Servera med vår Rhode Island dressing.
Serveringsförslag:
Klart!
Energi:

495 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Kräftstjärtar, avrunnen
340 g
Bulgur
2 dl
Kokta ägg
2
Körsbärstomater
250 g
Sockerärter
150 g
Gurka
1
Avokado
1
Rödlök
1
Blandad grönsallad
65 g
Bladpersilja
1 knippe
Citron
1
Salt och svartpeppar
Olivolja