Sallad med jordgubbar, lagrad ost och basilika

40 min Buffé Huvudrätt Lunch
 Sallad med jordgubbar, lagrad ost och basilika

Jordgubbar ger en underbar friskhet och sötma till sommarens goda sallader. Låt jordgubbarna få marinera i en smakrik basilikaolja tillsammans med krispig sommargurka. Servera tillsammans med matvete, spenat, cheddarost och rostade pinjenötter. Perfekt som lunch, lätt middag eller till sommarens buffé!

Nytt

Ingredienser

Matvete
2 dl
Jordgubbar
500 g
Gurka
½

Dressing:

Olivolja
½ dl
Färsk basilika
2 krukor
Citron, finrivet skal och saft
1
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Till salladen:

Babyspenat
65 g
150 g
Rostade pinjenötter
50 g

Gör så här

  • Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna helt.
  • Kvarta jordgubbarna. Dela gurkan på längden och skär i halvmånar. Lägg jordgubbar och gurka i en stor salladsskål.
  • Gör dressingen: Mixa olivolja med blad och stjälkar från basilikan (spara några blad till garnering). Tillsätt citronskal, citronsaft, salt och nymalen svartpeppar. Häll dressingen över jordgubbar och gurka, blanda försiktigt.
  • Lägg upp matvete och babyspenat på ett stort fat. Toppa med de marinerade jordgubbarna och gurkan.
  • Tärna osten och strö över salladen tillsammans med basilikablad och rostade pinjenötter.
Klart!

Det går bra att byta ut pinjenötterna till de nötter eller mandlar du föredrar, eller har hemma!

Näringsvärden, per port

Energi:

531 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 10,5 g
Protein: 17,3 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 33,3 g
https://www.arla.se/recept/sallad-med-jordgubbar-lagrad-ost-och-basilika/