Sallad med jordgubbar, lagrad ost och basilika
40 min
•
Arbetstid: 25 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
•
Jordgubbar ger en underbar friskhet och sötma till sommarens goda sallader. Låt jordgubbarna få marinera i en smakrik basilikaolja tillsammans med krispig sommargurka. Servera tillsammans med matvete, spenat, cheddarost och rostade pinjenötter. Perfekt som lunch, lätt middag eller till sommarens buffé!
Nytt
Ingredienser
|
Matvete
|
2 dl |
|---|---|
|
Jordgubbar
|
500 g |
|
Gurka
|
½ |
Dressing:
|
Olivolja
|
½ dl |
|---|---|
|
Färsk basilika
|
2 krukor |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Till salladen:
|
Babyspenat
|
65 g |
|---|---|
| 150 g | |
|
Rostade pinjenötter
|
50 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går bra att byta ut pinjenötterna till de nötter eller mandlar du föredrar, eller har hemma!
Näringsvärden, per port
Energi:
531 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,5 g |
| Protein: | 13,2 % | 17,3 g |
| Fett: | 55,4 % | 33,3 g |
| Kolhydrater: | 31,4 % | 41 g |