Sallad med jordgubbar, lagrad ost och basilika
                                
                                     40 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  25 min
                                
                                    Buffé
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                        
                
                    •
                    
            
        
    Jordgubbar ger en underbar friskhet och sötma till sommarens goda sallader. Låt jordgubbarna få marinera i en smakrik basilikaolja tillsammans med krispig sommargurka. Servera tillsammans med matvete, spenat, cheddarost och rostade pinjenötter. Perfekt som lunch, lätt middag eller till sommarens buffé!
                    Nytt
            
        Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Matvete
                                            
                                     
                                 | 
                                2 dl | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Jordgubbar
                                            
                                     
                                 | 
                                500 g | 
| 
                                     
                                            
                                                Gurka
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ | 
Dressing:
| 
                                     
                                            
                                                Olivolja
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ dl | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Färsk basilika
                                            
                                     
                                 | 
                                2 krukor | 
| 
                                     
                                            
                                                Citron, finrivet skal och saft
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     
                                 | 
                                1 krm | 
Till salladen:
| 
                                     
                                            
                                                Babyspenat
                                            
                                     
                                 | 
                                65 g | 
|---|---|
| 150 g | |
| 
                                     
                                            
                                                Rostade pinjenötter
                                            
                                     
                                 | 
                                50 g | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Det går bra att byta ut pinjenötterna till de nötter eller mandlar du föredrar, eller har hemma!
Näringsvärden, per port
Energi:
531 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,5 g | 
| Protein: | 13,2 % | 17,3 g | 
| Fett: | 55,4 % | 33,3 g | 
| Kolhydrater: | 31,4 % | 41 g |