Sallad med grillade persikor

Sallad med grillade persikor

Betyg

(8 st)

Söta persikor, valnötter och oliver passar fint ihop med syrlig ost. Yoghurtsåsen får smak av rosmarin och ingefära.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 4 persikor
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 avokado
  • 1 rödlök
  • 1 liter blandad sallad
  • ½ dl valnötter
  • ½ dl svarta oliver
  • pressad saft av ½ citroner
  • 150 g Apetina® vitost eller fetaost

Sås:

  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • ½ tsk hackad färsk rosmarin
  • 2 krm strösocker
  • 1 krm salt

Gör så här:

Gör så här:

Blanda ingredienserna till såsen och ställ kallt ca 30 min. Kärna ur och skär persikorna i stora klyftor. Pensla dem med smör-&rapsolja. Grilla över glöd eller stek dem några minuter på varje sida. Kärna ur och skär avokadon i bitar. Skala och skiva löken tunt. Lägg salladen på ett fat. Lägg på persikor, avokado, lök, valnötter och oliver. Pressa över citronsaft, salta och peppra. Smula över osten och servera med såsen.

Tips:

Använd gärna en burk Apetina® vit ost provencale.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 440 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 24 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem