Sallad med grillade persikor

30 min Förrätt Huvudrätt Lunch Middag
Sallad med grillade persikor

Söta persikor, valnötter och oliver passar fint ihop med syrlig ost. Yoghurtsåsen får smak av rosmarin och ingefära.

Ingredienser

Persikor
4
1 msk
Avokados
2
Rödlök
1
Blandad sallad
1 liter
Valnötter
½ dl
Svarta oliver
½ dl
Citron
pressad saft av ½
150 g

Sås:

2 dl
Riven färsk ingefära
2 msk
Hackad färsk rosmarin
½ tsk
Strösocker
2 krm
Salt
1 krm

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen och ställ kallt ca 30 min.
  • Kärna ur och skär persikorna i stora klyftor. Pensla dem med smör-&rapsolja. Grilla över glöd eller stek dem några minuter på varje sida.
  • Kärna ur, skala och skär avokadon i bitar. Skala och skiva löken tunt.
  • Lägg salladen på ett fat. Lägg på persikor, avokado, lök, valnötter och oliver. Pressa över citronsaft, salta och peppra.
  • Smula över osten och servera med såsen.
Klart!

Använd gärna en burk Apetina® vit ost provencale.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

440 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 13 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/sallad-med-grillade-persikor/