Sallad med grill cheese, röda linser och äpple

Sallad med grill cheese, röda linser och äpple

Betyg

(44 st)

De röda linserna som här smaksätts med mynta, och grill cheese blir basen i en mättande och härlig sallad. Var noga med att inte koka linserna för mjuka.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 240 g Apetina® grillost
  • Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 5 dl kokta röda linser
  • 1 äpple
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ rödlökar
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 liter blandad grönsallad
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 2 dl Arla Köket® turkisk yoghurt turkisk yoghurt 10%
  • 1 surdegsbaguette

Gör så här:

Gör så här:

Skär osten i bitar. Stek dem i smör-&rapsolja i en stekpanna. Kärna ur och skär äpplet i bitar, och blanda med hälften av citronsaften. Blanda de kokta, avrunna linserna med hackad mynta, hackad vitlök och hälften av citronskalet. Skala och skiva rödlöken tunt. Dela tomaterna. Lägg sallad och rödlök på tallrikar eller uppläggningsfat. Fördela linsblandningen. Toppa med tomater, cashewnötter, citronäpple och grill cheese. Rör ut yoghurten med resten av citronskal och -saft. Servera salladen med yoghurten och bröd.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 640 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem