Sallad med fetaostkräm och örtolja

Sallad med fetaostkräm och örtolja

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

En härlig sallad med extra allt. Sötma från melon och jordgubb, krisp från blomkål, valnötter och solroskärnor. Toppa med den smakrika örtoljan och krämiga oströran.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 melon
  • 200 g jordgubbar
  • 1 kruka krispsallad
  • ½ huvuden blomkål
  • ½ gurkor
  • 1 dl solroskärnor
  • ½ dl valnötter

Fetaostkräm:

Örtolja:

  • 1 dl hackade färska örter, tex persilja och basilika
  • 1 dl matolja
  • 1 krm salt
  • ½ msk hackad röd chili
  • 1 tsk pressad citronsaft

Gör så här:

Gör så här:

Gör kulor av melonen med ett kuljärn eller skär i kuber. Halvera jordgubbarna. Plocka salladsbladen och buketter av blomkålen. Skär stavar av gurkan. Fördela frukt och grönsaker i grupper på en skärbräda eller på ett fat. Lägg solroskärnor och valnötter i små skålar.

Mosa ihop ost med crème fraiche och olja i en skål. Garnera ev med några basilikablad och strö över chili.

Mixa samman alla ingredienser till örtolja tills den är helt slät. Servera som sallad med ostkräm och örtolja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 675 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 58 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem