Sallad med fetaostkräm och örtolja

Sallad med fetaostkräm och örtolja

Betyg

(1 st)

En härlig sallad med extra allt. Sötma från melon och jordgubb, krisp från blomkål, valnötter och solroskärnor. Toppa med den smakrika örtoljan och krämiga oströran.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 melon
  • 200 g jordgubbar
  • 1 kruka krispsallad
  • ½ huvud blomkål
  • ½ gurka
  • 1 dl solroskärnor
  • ½ dl valnötter

Fetaostkräm:

Örtolja:

  • 1 dl hackade färska örter, tex persilja och basilika
  • 1 dl matolja
  • 1 krm salt
  • ½ msk hackad röd chili
  • 1 tsk pressad citronsaft

Gör så här:

Gör så här:

Gör kulor av melonen med ett kuljärn eller skär i kuber. Halvera jordgubbarna. Plocka salladsbladen och buketter av blomkålen. Skär stavar av gurkan. Fördela frukt och grönsaker i grupper på en skärbräda eller på ett fat. Lägg solroskärnor och valnötter i små skålar.

Mosa ihop ost med crème fraiche och olja i en skål. Garnera ev med några basilikablad och strö över chili.

Mixa samman alla ingredienser till örtolja tills den är helt slät. Servera som sallad med ostkräm och örtolja.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 675 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 23 g
  • Fett: 58 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem