Sallad med granatäpple, betor, fikon och getost
40 min
Brunch
Huvudrätt
•
En sallad med söta fikon, krispigt granatäpple och salt getost. Tunna skivor av rödbetor och polkabetor ger både färg och en jordig smak som balanserar helheten. Salladen fungerar fint som förrätt eller som ett tillbehör till huvudrätten.
Ingredienser
|
Polkabetor
|
4 |
|---|---|
|
Rödbetor
|
2 |
|
Olivolja
|
1 dl |
|---|---|
|
Rödvinsvinäger
|
4 tsk |
|
Flytande honung
|
1 msk |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
|
Färska fikon
|
4 |
|---|---|
|
Falbygdens® Getost
|
ca 160 g |
|
Granatäppelkärnor
|
½ dl |
|
Smörgåskrasse
|
1 ask |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
431 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,4 g |
| Protein: | 8,8 % | 9,3 g |
| Fett: | 65,9 % | 32,1 g |
| Kolhydrater: | 25,3 % | 26,8 g |