Sallad med granatäpple, betor, fikon och getost

40 min Brunch Huvudrätt
Sallad med granatäpple, betor, fikon och getost

En sallad med söta fikon, krispigt granatäpple och salt getost. Tunna skivor av rödbetor och polkabetor ger både färg och en jordig smak som balanserar helheten. Salladen fungerar fint som förrätt eller som ett tillbehör till huvudrätten.

Ingredienser

Polkabetor
4
Rödbetor
2
Olivolja
1 dl
Rödvinsvinäger
4 tsk
Flytande honung
1 msk
Flingsalt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
Färska fikon
4
Falbygdens® Getost
ca 160 g
Granatäppelkärnor
½ dl
Smörgåskrasse
1 ask

Gör så här

  • Skala och skiva rödbetor och polkabetor tunt, gärna med mandolin.
  • Blanda olivolja, rödvinsvinäger, honung, salt, svartpeppar i en skål. Lägg ner rödbetsskivorna och låt stå ca 30 min.
  • Skär fikonen i klyftor och smula getosten.
  • Ta upp betorna ur marinaden (spara vätskan). Lägg upp rödbetor, polkabetor, fikon och getost på ett stort fat. Strö över granatäppelkärnor och krasse.
  • Ringla marinaden över salladen strax före servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

431 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,4 g
Protein: 8,8 % 9,3 g
Fett: 65,9 % 32,1 g
Kolhydrater: 25,3 % 26,8 g
https://www.arla.se/recept/sallad-med-betor-fikon-granatapple-och-getost/