Sallad med betor, äpple och dill
                                
                                     30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                                    Tillbehör
                        
                
                    •
                    
            
         
    Sommarbetor behöver inte kokas. Skiva dem bara tunt, blanda med äpple, kapris och en syrlig dressing - och du har en smakrik och krispig sallad. Servera gärna denna krispiga sallad till kyckling, lax eller lamm.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Betor t ex , polkabeta, gulbeta, rödbeta
                                            
                                     | 500 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Grönt äpple
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Hackad färsk dill
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Kapris
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Rapsolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Äppelcidervinäger
                                            
                                     | 1 msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 2 krm | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
207 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,6 g | 
| Protein: | 6,3 % | 3,2 g | 
| Fett: | 54,4 % | 12,7 g | 
| Kolhydrater: | 39,3 % | 20 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)