Sallad nicoise

Sallad nicoise

25 min
Huvudrätt
Sallad Nicoise, som originalet heter, är en traditionell rätt med ursprung från sydfranska staden Nice. I denna nizzasallad blandas sardellerna ner i en cottage cheese-röra som ger en lite mer mättande sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/salade-nicoise/

Gör så här

  • Koka haricots verts och spola dem kalla.
  • Låt tonfisken rinna av och dela den i bitar.
  • Skala och skiva potatis, lök och ägg. Strimla salladen.
  • Varva alla ingredienser på ett stort fat eller på tallrikar.
  • Mosa sardellerna och blanda dem med cottage cheese.
  • Lägg röran på salladen, ringla över olivolja och smaka av med peppar.
  • Garnera ev med citronklyftor.
Klart!
Energi:

515 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Frysta haricots verts
200 g
Tonfisk i olja
200 g
Kokta potatisar
3
Rödlök
1
Mjukkokta ägg, ca 7 min
2
Blandad grönsallad
200 g
Kapris
2 msk
Svarta oliver
ca 12
Cottage cheese med sardeller:
250 g
Sardellfiléer
50 g
Tillbehör:
Svartpeppar
Olivolja
2 msk
Citron
1