Sallad nicoise

Sallad nicoise

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

Sallad Nicoise, som originalet heter, är en traditionell rätt med ursprung från sydfranska staden Nice. I denna nizzasallad blandas sardellerna ner i en cottage cheese-röra som ger en lite mer mättande sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 200 g frysta haricots verts
  • 200 g tonfisk i olja
  • 3 kokta potatisar
  • 1 rödlök
  • 2 mjukkokta ägg 7 min
  • 200 g blandad grönsallad
  • 2 msk kapris
  • ca 12 svarta oliver

Cottage cheese med sardeller:

Tillbehör:

  • svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron

Gör så här:

Gör så här:

Koka haricots verts och spola dem kalla. Låt tonfisken rinna av och dela den i bitar. Skala och skiva potatis, lök och ägg. Strimla salladen. Varva alla ingredienser på ett stort fat eller på tallrikar. Mosa sardellerna och blanda dem med cottage cheese. Lägg röran på salladen, ringla över olivolja och smaka av med peppar. Garnera ev med citronklyftor.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem