Sallad nicoise

Sallad nicoise

Sallad Nicoise, som originalet heter, är en traditionell rätt med ursprung från sydfranska staden Nice. I denna nizzasallad blandas sardellerna ner i en cottage cheese-röra som ger en lite mer mättande sallad.
Betyg (9 st)

Mitt betyg:

Sallad nicoise

Sallad Nicoise, som originalet heter, är en traditionell rätt med ursprung från sydfranska staden Nice. I denna nizzasallad blandas sardellerna ner i en cottage cheese-röra som ger en lite mer mättande sallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner
  • 200 g frysta haricots verts
  • 200 g tonfisk i olja
  • 3 kokta potatisar
  • 1 rödlök
  • 2 mjukkokta ägg 7 min
  • 200 g blandad grönsallad
  • 2 msk kapris
  • ca 12 svarta oliver

Cottage cheese med sardeller:

Tillbehör:

  • svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron

Gör så här:

Koka haricots verts och spola dem kalla. Låt tonfisken rinna av och dela den i bitar. Skala och skiva potatis, lök och ägg. Strimla salladen. Varva alla ingredienser på ett stort fat eller på tallrikar. Mosa sardellerna och blanda dem med cottage cheese. Lägg röran på salladen, ringla över olivolja och smaka av med peppar. Garnera ev med citronklyftor.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 515 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 50 g
  • Fett: 19 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.