Sallad nicoise
25 min
•
Arbetstid: 25 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Sallad Nicoise, som originalet heter, är en traditionell rätt med ursprung från sydfranska staden Nice. I denna nizzasallad blandas sardellerna ner i en KESO® Cottage cheese-röra som ger en lite mer mättande sallad.
Ingredienser
|
Frysta haricots verts
|
200 g |
|---|---|
|
Tonfisk i olja
|
200 g |
|
Kokta potatisar
|
3 |
|
Rödlök
|
1 |
|
Mjukkokta ägg, ca 7 min
|
2 |
|
Blandad grönsallad
|
200 g |
|
Kapris
|
2 msk |
|
Svarta oliver
|
ca 12 |
Cottage cheese med sardeller:
| 250 g | |
|
Sardellfiléer
|
50 g |
Tillbehör:
|
Svartpeppar
|
|
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Citron
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
312 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,8 g |
| Protein: | 27,9 % | 21,4 g |
| Fett: | 51 % | 18 g |
| Kolhydrater: | 21,1 % | 16,2 g |