Saffranstryffel

3 tim 30 min
Arbetstid: 30 min
Saffranstryffel

Ljuvlig saffranstryffel med vit choklad och honung som rullas i råsocker. Perfekta att bjuda på till advents- och julfikat. Dessa saffranstryfflar kräver lite planering och framförhållning – men det är det värt! Låt tryfflaran stå i kyl ca 10 min innan du rullar dem så går de lättare att forma.

Ingredienser

1 dl
Honung
1 msk
Strösocker
1 msk
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Vit choklad t ex Odense
225 g
1 msk
Rårörsocker

Gör så här

  • Koka upp grädde, honung, socker och saffran i en kastrull.
  • Hacka chokladen. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladen. Tillsätt smöret och mixa till en slät smet.
  • Fyll smeten i en spritspåse och låt ligga till dagen efter i rumstemperatur.
  • Spritsa ut bollar, ca 3 cm i diameter, på bakplåtspapper. Låt ligga i rumstemperatur 2-3 tim.
  • Forma till runda saffranstryfflar och rulla dem i råsocker. Förvara svalt
Markera receptet som tillagat

Tips! Låt tryfflaran stå i kyl ca 10 min innan du rullar dem så går de lättare att forma.

Näringsvärden, per st

Energi:

96 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0 g
Protein: 3,4 % 0,8 g
Fett: 64,7 % 7 g
Kolhydrater: 31,9 % 7,5 g
Saffranstryffel
Video Så lyckas du med tryffeln

Knepen för julens mumsigaste tryffel. God jul från oss på Arla!

https://www.arla.se/recept/saffranstryffel/