Saffranssnurror

Saffranssnurror

60+ min
Lämplig för frysning
Saffransbullar på nytt sätt med vit, krämig choklad i fyllningen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffranssnurror/

Gör så här

  • Smula jästen i en degbunke.
  • Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till max 37°.
  • Häll degspadet över jästen och rör om. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig.
  • Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, ½ – 1 cm tjock.
  • Bred smöret över degplattorna. Riv chokladen grovt och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Låt jäsa 20–30 min. Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 5–8 min. Låt svalna på galler. Sikta ev över florsocker vid servering.
Klart!

Det går bra att byta 250 g Arla Köket Kesella® kvarg mot 2 dl Arla Ko® Gräddfil eller 2 dl Arla Köket® Matyoghurt.

Ingredienser

Jäst
50 g
100 g
5 dl
250 g
Saffran à 0,5 gram
2 pkt
Strösocker
1½ dl
Salt
½ tsk
Vetemjöl
17 dl
Fyllning:
50 g
Vit choklad
200 g
Uppvispat ägg
1
Pinjenötter
1 dl