Saffranssmörbullar

Saffranssmörbullar

60+ min
Lämplig för frysning
Underbara, saftiga saffransbullar med en ljuvlig fyllning som innehåller smör, socker, russin och kardemumma. Saffransbullar med extra allt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffranssmorbullar/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Värm mjölken till max 37° och häll över jästen. Tillsätt smör, kvarg, saffran, socker, salt och nästan allt mjöl.
  • Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 36 bitar och forma till runda bullar.
  • Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Rör ihop smör, socker, russin och kardemumma. Gör en grop i varje bulle och lägg i fyllningen. Pensla med uppvispat ägg.
  • Grädda i mitten av ugnen 5–8 min. Låt svalna på galler.
  • Vispa ihop kvarg och florsocker. Ringla frostingen över bullarna när de svalnat.
Klart!

Det går bra att byta 250 g Arla Köket Kesella® kvarg mot 2 dl Arla Ko® Gräddfil eller 2 dl Arla Köket® Matyoghurt.

Energi:

225 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Jäst
50 g
5 dl
100 g
250 g
Saffran à 0,5 g
2 pkt
Strösocker
2 dl
Salt
½ tsk
Vetemjöl
17 dl
Fyllning:
200 g
Strösocker
½ dl
Russin
1 dl
Stötta kardemummakärnor
1 msk
Ägg till pensling
1
Frosting:
125 g
Florsocker
1 dl