Saffranssmörbullar

Saffranssmörbullar

Betyg

(109 st)

Underbara, saftiga saffransbullar med en ljuvlig fyllning som innehåller smör, socker, russin och kardemumma. Saffransbullar med extra allt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 36 st

Fyllning:

Frosting:

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37° och häll över jästen. Tillsätt smör, kvarg, saffran, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 36 bitar och forma till runda bullar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min. Sätt ugnen på 225°. Rör ihop smör, socker, russin och kardemumma. Gör en grop i varje bulle och lägg i fyllningen. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5–8 min. Låt svalna på galler. Vispa ihop kvarg och florsocker. Ringla frostingen över bullarna när de svalnat.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 225 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 9 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem