Saffranssmörbullar

Saffranssmörbullar

60+ min
Underbara, saftiga saffransbullar med en ljuvlig fyllning som innehåller smör, socker, russin och kardemumma. Saffransbullar med extra allt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Värm mjölken till max 37° och häll över jästen. Tillsätt smör, kvarg, saffran, socker, salt och nästan allt mjöl.
  • Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i 36 bitar och forma till runda bullar.
  • Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Rör ihop smör, socker, russin och kardemumma. Gör en grop i varje bulle och lägg i fyllningen. Pensla med uppvispat ägg.
  • Grädda i mitten av ugnen 5–8 min. Låt svalna på galler.
  • Vispa ihop kvarg och florsocker. Ringla frostingen över bullarna när de svalnat.
Klart!
Tips:

Det går bra att byta 250 g Arla Köket Kesella® kvarg mot 2 dl Arla Ko® Gräddfil eller 2 dl Arla Köket® Matyoghurt.

Energi:

225 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 30 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Jäst
50 g
5 dl
100 g
250 g
Saffran à 0,5 g
2 pkt
Strösocker
2 dl
Salt
½ tsk
Vetemjöl
17 dl
Fyllning:
200 g
Strösocker
½ dl
Russin
1 dl
Stötta kardemummakärnor
1 msk
Ägg till pensling
1
Frosting:
125 g
Florsocker
1 dl