Risotto med saffran och fänkål
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•
En krämig, vegetarisk saffransrisotto med fänkål och gul lök. Saffran trivs bra ihop med fänkål och ger dessutom vaker färg till rätten.
Ingredienser
|
Risottoris
|
2½ dl |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Fänkål
|
300 g |
| 3 msk | |
|
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
|
Varm grönsaksbuljong
|
6 dl |
| 100 g | |
| 1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Risotton passar även bra som tillbehör, t ex till lax eller kyckling.
Näringsvärden, per port
Energi:
480 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 11,2 % | 13,2 g |
| Fett: | 48,2 % | 26,2 g |
| Kolhydrater: | 40,6 % | 48 g |