Saffransräkor med apelsin

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Saffransräkor med apelsin

Saffran passar fint med räkor. Och apelsinen ger det där lilla extra.

Ingredienser

Räkor med skal
1 kg
Vitlöksklyftor
2
Saffran à 0,5 g
½ pkt
Apelsin, strimlat skal och saft
½
Torkad timjan
1 tsk
Hönsbuljong
½ tärning
Svartpeppar
1 krm
2 dl

Gör så här

  • Skala räkorna. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken i smör i en traktörpanna.
  • Tillsätt saffran, strimlat apelsinskal, apelsinsaft, timjan, smulad buljongtärning, peppar och crème fraiche.
  • Låt koka någon minut och lägg sedan i räkorna. Servera med couscous eller ris.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

279 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,5 g
Protein: 66,9 % 45,9 g
Fett: 26 % 8,2 g
Kolhydrater: 7,1 % 4,9 g
https://www.arla.se/recept/saffransrakor-med-apelsin/