Saffranskringlor

Saffranskringlor

Mellanmål
Ett luftigt och saftigt saffransbröd i form av sockrade kringlor. Dessa saffranskringlor har extra mycket smak av saffran men mängden saffran kan du såklart välja själv.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffranskringlor/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.
  • Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Ta upp degen på mjölad bänk och dela den i 24 bitar. Rulla ut till längder och forma till kringlor.
  • Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.
  • Pensla kringlorna med smör och vänd dem i strösocker när de har svalnat.
Klart!

Ingredienser

Jäst
50 g
Svenskt Smör från Arla®
100 g
5 dl
250 g
Saffran à 0,5 g
3 pkt
Strösocker
1½ dl
Salt
½ tsk
Vetemjöl
17 dl
Svenskt Smör från Arla®, smält
25 g
Strösocker