Saffranskringlor

Saffranskringlor

Mellanmål
Ett luftigt och saftigt saffransbröd i form av sockrade kringlor. Dessa saffranskringlor har extra mycket smak av saffran men mängden saffran kan du såklart välja själv.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.
  • Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Ta upp degen på mjölad bänk och dela den i 24 bitar. Rulla ut till längder och forma till kringlor.
  • Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt svalna på galler.
  • Pensla kringlorna med smör och vänd dem i strösocker när de har svalnat.
Klart!

Ingredienser

Jäst
50 g
100 g
5 dl
250 g
Saffran à 0,5 g
3 pkt
Strösocker
1½ dl
Salt
½ tsk
Vetemjöl
17 dl