Saffranskaka med citronglasyr
30 min
Frysbar
•

Mjuk kaka som får smak, färg och härlig doft av saffran. När saffran rörs ut i alkohol utvecklas färgen och smaken bäst, men konjaken kan bytas ut mot citronsaft.
Ingredienser
Saffran à ½ g
|
1 pkt |
---|---|
Konjak
|
1 msk |
100 g | |
Kokosflingor
|
½ dl |
Strösocker
|
1½ dl |
Ägg
|
3 |
Vetemjöl
|
3 dl |
Bakpulver
|
1½ tsk |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
1 dl |
Glasyr:
Florsocker
|
4 dl |
---|---|
Citronsaft
|
2- 4 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
1167 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,6 g |
Protein: | 4,5 % | 13 g |
Fett: | 31 % | 40,9 g |
Kolhydrater: | 63,5 % | 182,5 g |

