Saffransbullar med apelsin
Fika
Frysbar
•
Saffransbullar blir extra goda med fyllningen smaksatt med rivet skal och juice av apelsin. Kvarg i degen gör dina saffransbullar saftiga och goda!
Ingredienser
|
Jäst
|
50 g |
|---|---|
| 100 g | |
| 5 dl | |
| 250 g | |
|
Saffran à 0,5 g
|
2 pkt |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vetemjöl
|
ca 17 dl |
Fyllning:
| 75 g | |
|
Apelsin, finrivet skal
|
1 |
|
Konc apelsinjuice
|
1 msk |
|
Strösocker
|
¾ dl |
|
Malen kanel
|
2 tsk |
Pensling:
|
Ägg
|
1 |
|---|---|
|
Pärlsocker
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Det går bra att byta 250 g Arla Köket Kesella® kvarg mot 2 dl Arla Ko® Gräddfil eller 2 dl Arla Köket® Matyoghurt.
Näringsvärden, per st
Energi:
131 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 9 % | 2,9 g |
| Fett: | 28,4 % | 4,2 g |
| Kolhydrater: | 62,6 % | 20,1 g |