Vallmofrallor med morot

Vallmofrallor med morot

Betyg

(25 st)

Ljuvliga vallmofrallor med kvarg och riven morot i degen. Baka ut frallorna i valfri form och rulla i vallmofrön. Varför inte överraska med matbröd i form av lussekatter.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 30 st

Gör så här:

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till max 37 ° och häll över jästen. Tillsätt morot, kvarg, salt, smör och det mesta av mjölet. Arbeta degen ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp och knåda degen på lätt mjölad bänk. Dela degen i 30 bitar och forma till lussekatter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min. Pensla med vatten och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min. Låt bröden svalna på galler.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 110 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem