Vallmofrallor med morot

Vallmofrallor med morot

60+ min Buffé Mellanmål Frukost
Ljuvliga vallmofrallor med kvarg och riven morot i degen. Baka ut frallorna i valfri form och rulla i vallmofrön. Varför inte överraska med matbröd i form av lussekatter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/morots--och-vallmobullar/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Värm vattnet till max 37 ° och häll över jästen. Tillsätt morot, kvarg, salt, smör och det mesta av mjölet.
  • Arbeta degen ca 10 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Ta upp och knåda degen på lätt mjölad bänk. Dela degen i 30 bitar och forma till lussekatter.
  • Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min.
  • Pensla med vatten och strö över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen 12–15 min.
  • Låt bröden svalna på galler.
Klart!
Energi:

110 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 17 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Jäst
50 g
Vatten
4 dl
Finrivna morot
4 dl
250 g
Salt
2 tsk
50 g
Dinkelmjöl, fullkorn
4 dl
Vetemjöl special
8 dl
Blå vallmofrön
2 msk