Saffransbullar i nya former

Saffransbullar i nya former

60+ min Mellanmål
Saftiga och guldskimrande saffransbullar i form av hjärtan och stjärnor. Roligt och läckert!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffransbullar-i-nya-former/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke.
  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll det över jästen.
  • Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Dela degen i två delar och kavla ut dem till stora plattor, ca 1 cm tjocka.
  • Ta ut hjärtan eller stjärnor med pepparkaksformar. Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa 20-30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. Låt dem kallna på galler. Sikta ev över lite florsocker.
Klart!

Det går bra att byta 250 g Arla Köket Kesella® kvarg mot 2 dl Arla Ko® Gräddfil eller 2 dl Arla Köket® Matyoghurt.

Ingredienser

Jäst
50 g
Svenskt Smör från Arla®
100 g
5 dl
250 g
Saffran à 0,5 g
2 pkt
Strösocker
1½ dl
Salt
½ tsk
Vetemjöl
ca 17 dl
Ägg
1
Russin
½ dl