Sallad med ost och dadlar

Rucolasallad med ost och avocado
20 min
Pepprig rucola möter mild, len ost och matig avokado. Toppa med en härligt skarp vinägrette.
Ingredienser
Antal portioner
- 150 g sockerärter
- 2 avokado
- 1 rödlök
- 250 g körsbärstomater
- 65 g rucola
- 2 dl Arla Köket® tärnad ost
Vinägrette:
- ¾ dl rapsolja
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk italiensk salladskrydda
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
Gör så här
Gör så här
Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca ½ min. Skölj dem i kallt vatten. Halvera gröp ur och skiva avokadon. Skala och skiva löken i tunna ringar. Halvera körsbärstomaterna. Blanda allt med rucola på ett fat. Strö över ost. Rör ihop vinägretten och ringla över salladen.
Näringsvärden, per port
- Energi: 365 kcal
- Protein: 9 g
- Kolhydrater: 7 g
- Fett: 32 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 2016