Rucolasallad med ost och avocado

20 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Kvällsmat Middag
Rucolasallad med ost och avocado

Pepprig rucola möter mild, len ost och matig avokado. Toppa med en härligt skarp vinägrette.

Ingredienser

Sockerärter
150 g
Avokados
2
Rödlök
1
Körsbärstomater
250 g
Rucola
65 g
150 g

Vinägrette:

Rapsolja
¾ dl
Äppelcidervinäger
2 msk
Italiensk salladskrydda
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Koka sockerärterna i lättsaltat vatten ca ½ min. Skölj dem i kallt vatten.
  • Halvera, gröp ur och skiva avokadon. Skala och skiva löken i tunna ringar. Halvera körsbärstomaterna.
  • Blanda allt med rucola på ett fat. Strö över osttärningarna.
  • Rör ihop vinägretten och ringla över salladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

430 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,4 g
Protein: 12,6 % 13,3 g
Fett: 80,7 % 39,2 g
Kolhydrater: 6,7 % 7,1 g
https://www.arla.se/recept/rucolasallad-med-ost-och-avocado/