Rucolasallad med ost och avocado
                                
                                     20 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  20 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Kvällsmat
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
         
    Pepprig rucola möter mild, len ost och matig avokado. Toppa med en härligt skarp vinägrette.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Sockerärter
                                            
                                     | 150 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Avokados
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Rödlök
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Körsbärstomater
                                            
                                     | 250 g | 
| 
                                            
                                                Rucola
                                            
                                     | 65 g | 
| 150 g | 
Vinägrette:
| 
                                            
                                                Rapsolja
                                            
                                     | ¾ dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Äppelcidervinäger
                                            
                                     | 2 msk | 
| 
                                            
                                                Italiensk salladskrydda
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 2 krm | 
| 
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
430 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,4 g | 
| Protein: | 12,6 % | 13,3 g | 
| Fett: | 80,7 % | 39,2 g | 
| Kolhydrater: | 6,7 % | 7,1 g | 
 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)