Rotfruktstårta

Rotfruktstårta

60+ min Buffé Huvudrätt
Söta, lena rotfrukter möts med ost i den här färgsprakande rotfruktstårtan. Perfekt på buffén eller som egen rätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Skala rotfrukter och potatis. Blanda persilja, vitlök, oregano och smulad ost.
  • Lägg ett smörpapper i botten på en smord, rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
  • Skiva rotfrukter och potatis tunt, gärna i matberedare. Salta och peppra och varva det och ostblandningen i formen, avsluta med ost.
  • Vispa ihop ägg och grädde och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 ¼ tim. Låt vila 10 min.
  • Servera med sallad och bröd och ev kyckling eller skinka.
Klart!
Energi:

455 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Blandade rotfrukter morot, rotselleri och palsternacka
500 g
Mjölig potatis
300 g
Finhackad färsk persilja
1 dl
Pressade vitlöksklyftor
2
Hackad färsk oregano
2 tsk
150 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 tsk
Ägg
4
2½ dl