Rotfruktstårta

Rotfruktstårta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(38 st)

Söta, lena rotfrukter möts med ost i den här färgsprakande rotfruktstårtan. Perfekt på buffén eller som egen rätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g blandade rotfrukter morot, rotselleri och palsternacka
  • 300 g mjölig potatis
  • 1 dl finhackad färsk persilja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk hackad färsk oregano
  • 150 g Apetina® vitost Vitost hel bit 20%
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 4 ägg
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Skala rotfrukter och potatis. Blanda persilja, vitlök, oregano och smulad ost. Lägg ett smörpapper i botten på en smord, rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Skiva rotfrukter och potatis tunt, gärna i matberedare. Salta och peppra och varva det och ostblandningen i formen, avsluta med ost. Vispa ihop ägg och grädde och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 ¼ tim. Låt vila 10 min.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem