Rotfruktsstomp med falukorv

25 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Rotfruktsstomp med falukorv

Palsternacka och potatis får sällskap av crème fraiche och mosas till en stomp.

Ingredienser

Stomp:

Potatis
500 g
Palsternacka
250 g
2 dl
1 dl
Salt
1 krm
Hackad färsk persilja
½ dl

Gör så här

  • Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 20 min.
  • Häll av och mosa grovt tillsammans med lite smör, crème fraiche och mjölk. Smaka av med salt och vänd persiljan.
  • Skiva och stek korven i smör i en stekpanna. Servera med stompet och gärna en sallad.
Klart!

Falukorven kan bytas ut mot tex stekt kyckling eller halloumi.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

Energi:

480 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/rotfruktsstomp-med-falukorv/