Rostade rotfrukter

50 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Rostade rotfrukter

En hetare variant av vår svenska rotfruktspytt.

Ingredienser

Blandade rotfrukter t ex potatis, morötter, palsternacka, rotselleri
800 g
Malen spiskummin
1½ tsk
Chilipulver
1 tsk
2 msk
Salt
1 tsk
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Tvätta och klyfta potatisen.Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Blanda allt på ett bakplåtspapper på en plåt.
  • Fräs spiskummin och chilipeppar i smör i en kastrull. Rör i salt och häll det över potatis och rotfrukter och blanda om.
  • Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

188 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5 g
Protein: 6,5 % 3 g
Fett: 58,3 % 12,4 g
Kolhydrater: 35,2 % 16,3 g
https://www.arla.se/recept/rostade-rotfrukter/