Rostade morötter med tahiniyoghurt
45 min
Buffé
Huvudrätt
Förrätt
Lunch
•
Morötterna är rostade med lönnsirap och smör, vilket förhöjer smaken på dem ytterligare. Vi toppar de rostade morötterna med en frisk tahiniyoghurt, vackert röda granatäppelkärnor, krispiga nötter och aromatiska örter. En fröjd för både öga och gom!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
439 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 10 g |
Kolhydrater: | 22 g |
Fett: | 33 g |
Ingredienser
Rostade morötter:
Morot, gärna i olika färger
|
500 g |
---|---|
50 g | |
Lönnsirap
|
2 msk |
Flingsalt
|
1 tsk |
Tahiniyoghurt:
Vitlöksklyfta
|
1 |
---|---|
Ljus tahini
|
5 msk |
Pressad citronsaft
|
2 msk |
2 dl | |
Salt
|
1 krm |
Till servering:
Granatäppelkärnor
|
½ dl |
---|---|
Rostade pistagenötter
|
50 g |
Dillvippor, mynta eller koriander
|
|
Chili flakes
|