Rostade fladdermöss med spooky potatistoppar

3 tim Fika Huvudrätt Lunch Middag
Rostade fladdermöss med spooky potatistoppar

Bjud på marinerade kycklingvingar och gudomligt, hemlagat potatismos. Eller? Det är bara fantasin som sätter gränser...

Ingredienser

Kycklingvingar
1 kg

Marinad:

Malen kanel
1 msk
Pressad apelsinsaft
1 dl
Apelsin
rivet skal av ½
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Cayennepeppar
1 krm
Tomatpuré
1 msk
1½ msk

Potatistoppar:

Mjölig potatis
800 g
Äggulor
2
100 g
Salt och peppar
Frysta gröna ärter till ögon

Gör så här

  • Blanda samman ingredienserna till marinaden och vänd ner kycklingvingarna i den. Låt marinera i kyl ca 2 tim.
  • Gör under tiden potatistopparna.
  • Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress.
  • Blanda med äggulor och riven ost till ett mos. Smaka av med salt och peppar.
  • Fyll en spritspåse med moset och spritsa ut 10-12 toppar i en smord ugnssäker form. Tryck fast gröna ärter som ögon.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Lägg kycklingvingarna i en ugnssäker form och stek i mitten av ugnen ca 30 min. Sätt in formen med potatistoppar när 15 min återstår.
  • Lägg upp vingarna två och två på fat så att de bildar formen av fladdermöss. Servera dem tillsammans med potatistopparna.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

630 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 43 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/rostade-fladdermoss-med-spooky-potatistoppar/