Rostad potatissallad

45 min Buffé Tillbehör
Rostad potatissallad

Salladen får mer färg och smak med ugnsstekt potatis. Rostad potatissallad kan serveras till det mesta.

Ingredienser

Delikatesspotatis
1 kg
3 msk
Gourmetsalt
1 msk
Salladslök
1 knippe
Rädisor
100 g
Färsk dill
1 kruka
Kapris
3 msk
Citron
1
2 dl
Salt och svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Dela potatisen och lägg den i en långpanna. Ringla över smör-&rapsolja, rör om och strö över salt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Strimla salladslökarna. Blanda dressingen.
  • Låt potatisen svalna. Blanda potatis, salladslök och rucola.
  • Ringla över dressingen.
Markera receptet som tillagat

Delikatesspotatisen kan bytas ut mot andra små potatis.

Näringsvärden, per port

Energi:

361 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,3 g
Protein: 7,9 % 7 g
Fett: 37,5 % 15,3 g
Kolhydrater: 54,6 % 48,6 g
https://www.arla.se/recept/rostad-potatissallad/