Rostad persika med kanderade valnötter

Rostad persika med kanderade valnötter

Betyg

(0 st)

När persikor bakas i ugnen koncentreras smakerna och de blir sötare. Servera dem med karamelliserade saltsöta valnötter och lättvispad grädde när de svalnat. Senare på säsongen när persikorna är slut kan du använda plommon.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Kanderade valnötter:

  • 1½ msk strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 dl valnötter
  • flingsalt

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Kärna ur och skär persikorna i stora bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och hyvla över smöret. Rosta i mitten av ugnen tills de är mjuka, 10-15 min. Lägg upp persikorna på ett på fat, sila av vätskan och spara den. Smält socker och sirap i en varm stekpanna. Häll i nötterna och vänd runt så de blir helt täckta. Häll upp nötterna på en plåt med bakplåtspapper och baka i mitten av ugnen ca 15 min, rör om var femte min. Ta ut, salta lätt och låt svalna. Strö nötterna över persikorna och häll på lite av den sparade lagen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 27 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem