Rostad persika med kanderade valnötter
45 min
•
När persikor bakas i ugnen koncentreras smakerna och de blir sötare. Servera dem med karamelliserade saltsöta valnötter och lättvispad grädde när de svalnat. Senare på säsongen när persikorna är slut kan du använda plommon.
Ingredienser
|
Persikor
|
4 |
|---|---|
| 100 g |
Kanderade valnötter:
|
Strösocker
|
1½ msk |
|---|---|
|
Ljus sirap
|
3 msk |
|
Valnötter
|
1 dl |
|
Flingsalt
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
400 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,4 g |
| Protein: | 3,1 % | 3,1 g |
| Fett: | 65,4 % | 29,6 g |
| Kolhydrater: | 31,5 % | 31 g |