Rostad pepparkaka med ädelost och päron

Rostad pepparkaka med ädelost och päron

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(7 st)

Mjuk pepparkaka som rostas i ugnen serveras med ljuvligt, karamelliserat päron. På toppen syltad ingefära och salt ädelost med smak av calvados.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 päron
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk strimlad syltad ingefära
  • 8 skivor mjuk pepparkaka
  • 140 g Kvibille® ädel calvados

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Dela, kärna ur och skär päronen i skivor. Stek dem i smör i en stekpanna tills de får fin färg. Strö över sockret och låt det smälta och bli lite gyllenbrunt. Häll på citronsaften och låt det bli varmt. Ta stekpannan från värmen och strö över ingefära. Rosta pepparkaksskivorna i en torr, varm stekpanna eller grillpanna tills de får lite färg. Lägg päron och rostad pepparkaka på 4 tallrikar. Smula över osten.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag