Rostad müsli med kokos och tranbär

Rostad müsli med kokos och tranbär

Betyg

(9 st)

Müsli som man gjort själv är extra god! Lyx till vardags och gott till fil eller yoghurt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1,5 liter

  • 2 dl mandel
  • 5 dl rågflingor
  • 2 dl kokosflingor
  • 3 dl quinoapuffar
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl melonkärnor
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ dl äppeljuice
  • 1 msk flytande honung
  • 3 dl torkade tranbär

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Grovhacka mandeln. Blanda med rågflingor, kokos, puffar, linfrö och melonkärnor i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja, äppeljuice och honung. Blanda ihop allt väl. Fördela müslin på två plåtar. Rosta i omgångar i mitten av ugnen 15–20 min tills den fått fin färg. Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet. Låt kallna. Blanda ner tranbären. Förvara i burk med tättslutande lock.

Tips:

Quinoapuffar kan bytas ut mot dinkelpuffar. Melonkärnorna kan bytas ut mot solroskärnor.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 3910 kcal
  • Protein: 101 g
  • Kolhydrater: 348 g
  • Fett: 237 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem