Rostad müsli med kokos och tranbär

Rostad müsli med kokos och tranbär

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

Müsli som man gjort själv är extra god! Lyx till vardags och gott till fil eller yoghurt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1,5 liter

  • 2 dl mandel
  • 5 dl rågflingor
  • 2 dl kokosflingor
  • 3 dl quinoapuffar
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl melonkärnor
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ dl äppeljuice
  • 1 msk flytande honung
  • 3 dl torkade tranbär

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Grovhacka mandeln. Blanda med rågflingor, kokos, puffar, linfrö och melonkärnor i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja, äppeljuice och honung. Blanda ihop allt väl. Fördela müslin på två plåtar. Rosta i omgångar i mitten av ugnen 15–20 min tills den fått fin färg. Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet. Låt kallna. Blanda ner tranbären. Förvara i burk med tättslutande lock.

Tips:

Quinoapuffar kan bytas ut mot dinkelpuffar. Melonkärnorna kan bytas ut mot solroskärnor.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 3910 kcal
  • Protein: 101 g
  • Kolhydrater: 348 g
  • Fett: 237 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem