Rostad müsli med kokos och tranbär

Rostad müsli med kokos och tranbär

60+ min Mellanmål Frukost
Müsli som man gjort själv är extra god! Lyx till vardags och gott till fil eller yoghurt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Grovhacka mandeln. Blanda med rågflingor, kokos, puffar, linfrö och melonkärnor i en bunke.
  • Tillsätt smör-&rapsolja, äppeljuice och honung. Blanda ihop allt väl.
  • Fördela müslin på två plåtar. Rosta i omgångar i mitten av ugnen 15–20 min tills den fått fin färg.
  • Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet. Låt kallna. Blanda ner tranbären.
  • Förvara i burk med tättslutande lock.
Klart!
Tips:

Quinoapuffar kan bytas ut mot dinkelpuffar. Melonkärnorna kan bytas ut mot solroskärnor.

Energi:

3910 kcal

Protein: 101 g
Kolhydrater: 348 g
Fett: 237 g

Ingredienser

Mandel
2 dl
Rågflingor
5 dl
Kokosflingor
2 dl
Quinoapuffar
3 dl
Linfrön
1 dl
Melonkärnor
2 dl
1 msk
Äppeljuice
½ dl
Flytande honung
1 msk
Torkade tranbär
3 dl