Rostad majssallad med kryddstekt paneer och limedressing
50 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Tillbehör
•
&format=webp)
Kombinationen rökig paprika, söt majs och syrliga ostar är en riktig succé! Perfekt som vegetarisk lunch eller som matig sallad till grillad kyckling.
Ingredienser
1 förp | |
Citron, finrivet skal och saft
|
½ |
Marinad:
Citron, finrivet skal och saft
|
½ |
---|---|
Olja
|
1 msk |
Vitlöksklyfta, pressad
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Limedressing:
2½ dl | |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Flytande honung
|
2 tsk |
Salt och svartpeppar
|
Sallad:
Frysta majskorn
|
450 g |
---|---|
Matolja
|
1 msk |
25 g | |
Rökt paprikapulver
|
2 tsk |
Salt och peppar
|
½ tsk |
Surdegsbröd
|
3 skivor |
Tomater, tärnade
|
2 |
200 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
640 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 10,2 g |
Protein: | 18,3 % | 28,8 g |
Fett: | 47,2 % | 34,2 g |
Kolhydrater: | 34,5 % | 54,3 g |

