Rostad levain med färskost och rårörd chia- och hallonsylt

20 min Brunch
Rostad levain med färskost och rårörd chia- och hallonsylt

Nyttig sylt till smörgåsen gör du enkelt på hallon och chiafrön. Chia är ett superfrö, känt för sitt innehåll av bl a fiber och omega-3.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Rostad levain med färskost och rårörd chia- och hallonsylt

Ingredienser

Levainbröd
4 skivor
100 g

Chia- och hallonsylt:

Vatten
1 dl
Flytande honung
2 msk
Chiafrön
2 msk
Hallon
225 g

Gör så här

  • Börja med hallonsylten. Rör ihop vatten, honung och chiafrön i en skål. Låt stå ca 10 min. Vänd ner hallonen.
  • Rosta brödet och bred på färskosten. Toppa med sylten.
Klart!

Sylten klarar sig ett par dagar i kylen.

https://www.arla.se/recept/rostad-levain-med-farskost-och-rarord-chia--och-hallonsylt/