Rostad kyckling med dragonsås
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Hel kyckling med krämig sås på kycklingfond, syrad grädde och dragon. Skeda brynt smöret över kycklingen och njut av denna kycklingrätt! Passar lika bra till vardag som fest. Detta recept är skapat av Jimmi Eriksson, Årets Kock 2016.
Jimmi Eriksson
Årets kock 2016
Ingredienser
|
Hel kyckling
|
1 |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
Dragonsås:
|
Kycklingfond
|
1 msk |
|---|---|
|
Vatten
|
1 dl |
| 3 dl | |
|
Hackad färsk dragon
|
msk |
|
Salt
|
|
|
Svartpeppar
|
|
|
Champagnevinäger
|
1 msk |
Brynt smör:
| 50 g | |
|
Krossade vitlöksklyftor
|
3 |
|
Kvistar färsk timjan
|
4 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1038 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,6 g |
| Protein: | 30,9 % | 79 g |
| Fett: | 67,9 % | 79,6 g |
| Kolhydrater: | 1,2 % | 3,1 g |