Rostad auberginesallad med vitost

1 tim Buffé Huvudrätt Middag Varmrätt
Rostad auberginesallad med vitost

Lägg krispiga salladsblad i botten på ett fat och toppa med denna ljumna medelhavsinspirerade sallad för en grön lunch. God som den är även till grillat eller på buffén.

Ingredienser

Auberginer
3
Potatis
900 g
Vitlöksklyftor, oskalade
4
2 msk
Svarta oliver, t ex kalamata eller taggiasca
2 dl
Färsk rosmarin
ev 2 kvistar
Salt och svartpeppar
1 tsk
Bifftomater
2
Färsk persilja
1 kruka
200 g

Gör så här

  • Dela stora potatisar och skär aubergine i grova bitar.
  • Lägg potatis, aubergine och vitlöksklyftor på en plåt och blanda med smör-&rapsolja, oliver, rosmarin, salt och svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen 40-45 min.
  • Skär tomaten i grova bitar. Grovhacka persiljan. Tärna vitosten.
  • Ta ut grönsakerna ur ugnen och strö över tomater, vitost och persilja innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

450 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 14 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/rostad-auberginesallad-med-vitost/