Rostad auberginesallad med vitost

Rostad auberginesallad med vitost

1 tim
Buffé Huvudrätt
Lägg krispiga salladsblad i botten på ett fat och toppa med denna ljumna medelhavsinspirerade sallad för en grön lunch. God som den är även till grillat eller på buffén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostad-auberginesallad-med-vitost/

Gör så här

  • Dela stora potatisar och skär aubergine i grova bitar.
  • Lägg potatis, aubergine och vitlöksklyftor på en plåt och blanda med smör-&rapsolja, oliver, rosmarin, salt och svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen 40-45 min.
  • Skär tomaten i grova bitar. Grovhacka persiljan. Tärna vitosten.
  • Ta ut grönsakerna ur ugnen och strö över tomater, vitost och persilja innan servering.
Klart!
Energi:

450 kcal

Protein: 14 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Auberginer
3
Potatisar
900 g
Vitlöksklyftor, oskalade
4
2 msk
Svarta oliver, t ex kalamata eller taggiasca
2 dl
Färsk rosmarin
ev 2 kvistar
Salt och svartpeppar
1 tsk
Bifftomater
2
Färsk persilja
1 kruka
200 g