Rostad auberginesallad med vitost
1 tim
•
Arbetstid: 20 min
Buffé
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
Tillbehör
•
Lägg krispiga salladsblad i botten på ett fat och toppa med denna ljumna medelhavsinspirerade sallad för en grön lunch. God som den är även till grillat eller på buffén.
Ingredienser
|
Auberginer
|
3 |
|---|---|
|
Potatis
|
900 g |
|
Vitlöksklyftor, oskalade
|
4 |
| 2 msk | |
|
Svarta oliver, t ex kalamata eller taggiasca
|
2 dl |
|
Färsk rosmarin
|
ev 2 kvistar |
|
Salt och svartpeppar
|
1 tsk |
|
Bifftomater
|
2 |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
| 200 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
428 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 13 g |
| Protein: | 13,6 % | 14,3 g |
| Fett: | 40,9 % | 19,8 g |
| Kolhydrater: | 45,5 % | 48 g |