Rostad auberginesallad med vitost
1 tim
Buffé
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Lägg krispiga salladsblad i botten på ett fat och toppa med denna ljumna medelhavsinspirerade sallad för en grön lunch. God som den är även till grillat eller på buffén.
Ingredienser
Auberginer
|
3 |
---|---|
Potatis
|
900 g |
Vitlöksklyftor, oskalade
|
4 |
2 msk | |
Svarta oliver, t ex kalamata eller taggiasca
|
2 dl |
Färsk rosmarin
|
ev 2 kvistar |
Salt och svartpeppar
|
1 tsk |
Bifftomater
|
2 |
Färsk persilja
|
1 kruka |
200 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
428 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 13 g |
Protein: | 13,6 % | 14,3 g |
Fett: | 40,9 % | 19,8 g |
Kolhydrater: | 45,5 % | 48 g |

