Lammytterfilé med ugnsbakade grönsaker
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Lättlagad rosastekt lammytterfilé som fyller köket med härliga dofter av vitlök. Enkelt recept som passar lika bra till vardag som till fest. Servera lammytterfilén med svarta oliver och crème fraiche med vitost samt ugnsbakade grönsaker. Ljuvligt gott!
Ingredienser
Lammytterfilé
|
600 g |
---|---|
Salt och svartpeppar
|
Ugnsbakade grönsaker:
Delikatesspotatis
|
900 g |
---|---|
Vitlök
|
1 |
Svartrötter
|
500 g |
Cocktailtomater, gärna på kvist
|
250 g |
Olivolja
|
3 msk |
Flingsalt
|
2 tsk |
Svartpeppar
|
1 |
Till servering:
2 dl | |
150 g | |
Svarta oliver
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
799 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 11,4 g |
Protein: | 23,6 % | 46,4 g |
Fett: | 44,6 % | 40,3 g |
Kolhydrater: | 31,8 % | 62,6 g |

