Rökt fisk med pepparrot

30 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Rökt fisk med pepparrot

Fisk i ugn tillsammans med god gräddsås med lök som passar väl till fiskens sälta. Lätt som en plätt till både lunch och middag!

Ingredienser

Varmrökt lax
400 g
Gula lökar
2
2½ dl
Pepparrot
2 msk
Potatis
600 g

Gör så här

  • Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten.
  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Skiva löken och lägg den på fisken. Häll på grädde. Stek i mitten av ugnen 15-18 min.
  • Strö över pepparrot. och servera med kokt potatis.
Klart!

Laxen kan bytas ut mot annan fisksort.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

400 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/rokt-fisk-med-pepparrot/