Rödspätta med svampsås
                                
                                     40 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                                    Varmrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Lyxig middag som är klar på en kvart. Fisken serveras med en svampsås gjord på syrad grädde och toppas med dill och pepparrot. Pressad potatis är gott till.
Ingredienser
| 
                                            
                                                Rödspättafiléer
                                            
                                     | 600 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Hackad färsk dill
                                            
                                     | 1 dl | 
| 
                                            
                                                Pepparrot
                                            
                                     | 2 msk | 
Svampsås:
| 
                                            
                                                Skogschampinjoner
                                            
                                     | 250 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
| 2 msk | |
| 
                                            
                                                Syrad grädde 30%
                                            
                                     | 3 dl | 
| 
                                            
                                                Majsstärkelse
                                            
                                     | ½ msk | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
| 
                                            
                                                Vitpeppar
                                            
                                     | 1 krm | 
| 
                                            
                                                Potatis
                                            
                                     | 1000 g | 
|---|
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
455 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,6 g | 
| Protein: | 44,1 % | 49,4 g | 
| Fett: | 15 % | 7,7 g | 
| Kolhydrater: | 40,9 % | 45,8 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
     
     
    