Rödlöksmarmelad med lagerblad

45 min
Arbetstid: 10 min
Frysbar
Rödlöksmarmelad med lagerblad

Lagerblad ger denna sötsyrliga rödlöksmarmelad en extra dimension och lyfter smaken. Enkelt att koka ihop och perfekt som topping på ostbrickan, till grillat eller på smörgåsen.

Ingredienser

Rödlökar
3
2 msk
Balsamvinäger
½ dl
Rödvinsvinäger
½ dl
Strösocker
1 dl
Lagerblad
3

Gör så här

  • Skala, halvera och skiva rödlökarna tunt.
  • Stek löken i smör- & rapsolja i en kastrull tills den mjuknar.
  • Tillsätt balsamvinäger, rödvinsvinäger, socker och lagerblad. Låt puttra på medelvärme i ca 20 min tills marmeladen tjocknar.
  • Häll upp i väl rengjorda glasburkar och tillslut direkt. Låt svalna och förvara sedan marmeladen i kylen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

377 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 2,4 g
Protein: 1,7 % 1,6 g
Fett: 29,1 % 12,4 g
Kolhydrater: 69,2 % 64,2 g
https://www.arla.se/recept/rodloks--och-lagerbladsmarmelad/