Rödkål och äppelchutney

Rödkål och äppelchutney

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Rödkål är en riktig klassiker som här får sällskap av nya smaker. Rödkål passar till det mesta på julbordet.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 2 äpplen
  • 1 rödlök
  • 200 g rödkål
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1½ dl grönsaksbuljong
  • 1 dl russin
  • 1 tsk sambal oelek
  • rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 1 msk farinsocker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk malen kanel

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Skala och strimla löken tunt. Strimla kålen och skär den i bitar. Fräs allt i smör i en stekpanna på svag värme ca 5 min. Tillsätt buljong, russin, sambal oelek, citronskal och saft, farinsocker, salt och kanel. Låt allt koka ca 10 min.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag