Rödkål och äppelchutney

Rödkål och äppelchutney

Betyg

(16 st)

Rödkål är en riktig klassiker som här får sällskap av nya smaker. Rödkål passar till det mesta på julbordet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök
  • 200 g rödkål
  • 50 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 1½ dl grönsaksbuljong
  • 1 dl russin
  • 1 tsk sambal oelek
  • rivet skal och pressad saft av ½ citron
  • 1 msk farinsocker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk malen kanel

Gör så här:

Gör så här:

Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Skala och strimla löken tunt. Strimla kålen och skär den i bitar. Fräs allt i smör i en stekpanna på svag värme ca 5 min. Tillsätt buljong, russin, sambal oelek, citronskal och saft, farinsocker, salt och kanel. Låt allt koka ca 10 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem